Inläggen i denna blogg är medvetet provokativa, informativa och ibland också underhållande. Tankeväckande råsopar och en nagel i ögat. Partipolitiskt obunden.
Min personliga säkerhetsventil för att undgå att bli galen av världens dumheter. Kommentera gärna men håll Dig inom lagens och anständighetens råmärken!

tisdag 31 mars 2009

Filippinerna - följ med på ett besök!

Av och till kommer jag att anknyta till Filippinerna, detta land med så många problem och med så mycket korruption, fattigdom, bekymmer och orättvisa, men också med en skatt av outsäglig skönhet. Orsaken till detta är naturligtvis att det är min hustrus hemland, att jag själv har bott där och att våra anhöriga fortfarande lever kvar där.

Det är nämligen så, att vid giftermål på Filippinerna erhåller man nya anhöriga och måste av respekt tilltala sin partners föräldrar för mor och far. Då sociala skyddsnät saknas helt ikläder man sig också såväl moraliskt som ekonomiskt ansvar för varandras familjer, vilket i praktiken innebär återkommande finansiellt stöd; det är de ungas skyldighet att värna och ta hand om de gamla.

Denna gång tar jag upp ett av Filippinernas många problem; inbördeskriget för självstyre mellan muslimsk gerilla och regeringstrupper som pågår i landets södra delar. Jag har därvid valt att låta den utmärkta gruppen ”ASIN”, som skriver och producerar sånger för social rättvisa, teckna en bild av konflikten genom sin vackra låt ”Cotabato". Eftersom sången framförs på tagalog så har min fru och jag översatt sångtexten, dock utan krav på rim, och Du; tag noga reda på gällande säkerhetsföreskrifter innan Du besöker landets södra delar, Ditt liv hänger på det!

ASIN – Cotabato!

Jag föddes i provinsen Cotabato, lika orolig som människorna, lika ofridsam som världen själv, min provins är i uppror, orsakat av religionsmotsättningar och åsiktsskillnader.

I Cotabato råder bekymmer, precis som i min själ, jag vet inte var det kommer från, jag vet inte vart det leder, broder står emot broder, kött står emot kött, strider sinsemellan och jag förstår inte orsaken därtill.

Hur blev det så här, var finner jag svaret på denna fråga? Varför råder här missämja, varför råder här ovänskap? Jag skulle ha respekterat era principer, om ni hade respekterat mig, om vi hade värnat om varandra, skulle här ha rått fred.

Refräng; I min hemprovins södra Cotabato, växte jag upp i elände, i avsaknad av respekt för mänskliga rättigheter, i strider mellan Filippinska kamrater.

Jag frågar och jag ropar efter din hjälp, ge rum för ro och stillhet i denna provins, varför detta behov att slåss, ni är ju bröder och systrar i blodet? När kommer ni sams, när kommer det att uppnås fred?

Kan jag göra något för att hjälpa och jag gör det av hela mitt hjärta, vid oroligheter kan jag erbjuda dig min gitarr att spela på, för om fienden saknar hjärta använd då ditt för att besegra honom, behandla honom som vän för kom ihåg, han har ett hjärta precis som du!

Medkänsla Socialism Rättvisa

lördag 21 mars 2009

Allians och Östermalmssnyltare!

Det finns allt för många i vårt land som ondgör sig över människor som får tillbaka lite av vad de själva har varit med och betalat in, t.ex sjukskrivna, arbetslösa och pensionärer. Fredrik går i täten av klappjakten, våldför sig på våra gemensamma trygghetssystem och inför t.o.m särskilda straffskatter för redan fattiga och utslagna. Beröva dem det lilla de har är parollen och steget är inte långt till att införa nazitysklands gasbilar för att bli av med problemet. Men häng med här så skall jag ge mitt högst alternativa synsätt!

Om samtliga resurser i samhället är vår gemensamma egendom så borde ju också alla få vara med och dela. Låt oss säga att medelinkomsten för en hårt arbetande svensk är 25 000 kr/mån, hur mycket snyltar då Fredrik på våra gemensamma resurser med sina 130 000 kr/mån, och inte gör han särskilt stor nytta för pengarna heller. Chefen för Svenskt Näringsliv, Urban Bäckström, med sina över 400 000 kr/mån snyltar ännu värre, han snyltar med över 375 000 kr/mån, och postchefen skulle ha blivit en riktig storsnyltare med sina över 900 000 kr/mån. Ja herregud, hela Östermalm kryllar ju formligen av snyltare!

Vad är då en rättvis fördelning av samhällets resurser? Jag vidhåller att när alla bidrar utifrån sina förutsättningar och efter sin förmåga och sedan alla delar lika på resultatet, då har vi ett rättvist samhälle, inte förr. Nästa år går starten mot ett rättvisare samhälle, och med Din röst bär koalitionen ansvaret för att gå i täten för denna utveckling!

Glöm inte att också ta del av den helt underbart roliga parodin på kändisskapets absurditet som Ni hittar långt ned i den vänstra kolumnen, signerad ”James at War” efter Nickelbacks succéhit ”Rockstar”. Trevlig vecka!

Medkänsla Socialism Rättvisa

söndag 15 mars 2009

Alliansens prostitutionspolitik!

Surfade omkring på nätet och kunde till min förskräckelse se att nätprostitutionen i Sverige har ökat markant. Vem som helst kan titta på bilder och i lugn och ro välja ut en lämplig kandidat att köpa sex av. Det finns helt plötsligt hur många som helst att välja bland, titta efter själv. Gör en google-sökning på ”Escort Stockholm”, gå in på lämplig hemsida och gör ditt val. Vad beror då detta på?

En anledning är naturligtvis att det i Sverige numera är straffbart att köpa sex, men inte att sälja. För att komma tillrätta med problematiken måste det självklart vara förbjudet att både sälja och köpa sexuella tjänster.

Sedan har vi ju som alltid problemet med det patriarkaliska samhället där kvinnan är ett objekt, fritt att utnyttjas av vem det vara må. Vänsterrörelsen bedriver här ett utmärkt arbete för ett mer jämställt samhälle.

En tredje förklaring är att sedlighetsrotlarna inte tilldelas de verktyg de behöver i form av korrekt lagstiftning och riktlinjer för sitt arbete, samt dessutom inte tilldelas de resurser och den kunskap som är nödvändig.

Den fjärde förklaringen är att dagens ökade fattigdom p.g.a utslagning från de sociala trygghetssystemen i ökad utsträckning tvingar människor att sälja sina kroppar för att överhuvudtaget överleva.

Slutsatsen blir att Fredrik Reinfeldts omänskliga politik tvingar människor att sälja sig själva, och att alliansen för en prostitutionspolitik. Vilken hedervärd medborgare kan sjunka så lågt att de lägger sin röst på detta vid nästa års val?

Från det ena till det andra kan också bara konstateras att juryförfarandet i musikfestivalen skall avskaffas, för den här gången visade det sig att de hade kollektiv hjärnblödning. Tyvärr visade det sig senare att också svenska folket hade hjärnblödning i sitt röstande, samma hjärnblödning som vid förra valet? Den självklara vinnaren var såklart HEAT, vars låt "1000 miles" ni kan titta på längre ned i vänsterkolumnen! Trevlig vecka!

Medkänsla Socialism Rättvisa

lördag 7 mars 2009

Brevlådeterrorn - en svensk papperssjukdom!

På sista tiden har det blivit alldeles för mycket politik för min del. Eftersom jag också har tänkt skriva om andra vardagsnära saker skall jag här ta upp ett problem som de flesta känner igen, kombinerat med provokativa lösningar av detsamma. Varje dag så drösar det in papper genom brevlådan och jag hatar det. Det är allt från medlemstidningar, räkningar, reklam till diverse andra utskick, och frågan är vad vi skall göra åt det. Enligt min mening är det ytterligt stressande för den enskilde individen att dagligen belastas med denna mängd information och kan på sikt t.o.m leda till sjukdom! Har vi verkligen så gott om träd att vi kan slösa på detta sätt med naturens resurser; det kan inte vara bra för miljön? Ett belysande skräckexempel är Telia som varje gång Du gör minsta ändring av Ditt abonnemang skickar ut kompletta användarmanualer. Detta måste stoppas!

När jag bodde ett halvår på Filippinerna med min Filippinska hustru fick vi ett enda brev under hela tiden, och det var från Sverige. Ingen reklam, inga räkningar, inga utskick och inget papper från någon myndighet; här finns att lära. Trots de ofantliga problem som man brottas med i detta land så finns det också saker som är bra, och detta är ett av dem. Varje dag skakar min hustru på huvudet och menar att det här landet är sjukt. Så, vad kan vi då göra för att komma tillrätta med problemet i Sverige?

Det finns med dagens interaktivitet ingen anledning att skicka någonting med post, detta skulle därför enbart få användas ytterst restriktivt. Precis som man har en folkbokföringsadress så skulle varje medborgare bordas ha en interaktiv folkbokföringsadress, med samma skyldighet att anmäla adressändring. Allt skulle sedan tvingande skickas interaktivt utom i de fall det inte är rimligt med e-post för den enskilde, t.ex när det gäller gamla personer eller personer som saknar tillgång till dator.

Myndigheters och företags administrativa system skall således omarbetas till att skicka allt via e-post, såvida inte sådan ej går att uppbringa. Leveranskvitto av mail skall uppfylla myndigheters krav på mottagningsbesked och läskvitto skall uppfylla dagens post rekommendering. Vips så är vi av med hela problematiken! Från fall till fall skulle följande kunna gälla;

· Skyldighet för myndigheter att i första hand skicka allt via individens folkbokförda e-post adress

· Skyldighet för alla företag att göra detsamma med alla typer av räkningar och information

· Skyldighet för alla arbetsgivare att skicka lönebesked och övrig information via e-post

· Skyldighet för alla organisationer att skicka all medlemsinformation via e-post. Skrymmande, t.ex medlemstidningar kan skickas som länk; då är det också upp till var och en om man vill tillgodogöra sig informationen eller ej

· Skyldighet att i första hand skicka räkningar till mottagarens Internetbank och i andra hand till e-post adress

· Skyldighet att skicka direktadresserad reklam via e-post, om det alls är nödvändigt

· Skyldighet att skicka all övrig reklam via e-post som här skall gå att koppla till ett NIX register

Genom detta kan vi äntligen bli befriade från terrorn i brevlådan. Om vi sedan också kan banta byråkratiseringen och inse att vi faktiskt inte behöver skicka ut så mycket skräp, så är vi snart ikapp Filippinernas föredöme i frågan. Oj, så skönt!

Medkänsla Socialism Rättvisa