Inläggen i denna blogg är medvetet provokativa, informativa och ibland också underhållande. Tankeväckande råsopar och en nagel i ögat. Partipolitiskt obunden.
Min personliga säkerhetsventil för att undgå att bli galen av världens dumheter. Kommentera gärna men håll Dig inom lagens och anständighetens råmärken!

lördag 24 oktober 2009

Hjälp Filippinerna!

Tyfonen Ondoy svepte den 23-24 september in över Filippinerna och huvudstaden Manila med dess 11 miljoner invånare med känt resultat; hundratals döda och hundratusentals hemlösa. Skadorna efter det värsta skyfallet på över 40 år är svåröverskådliga och lidandet fortfarande enormt.

Socialistiska Partido Lakas ng Masa (PLM), www.masa.ph, den Filippinska motsvarigheten till Vänsterpartiet var omedelbart på plats men behöver hjälp för att hjälpa. Det gör Du enkelt genom att bidra via Pg: 6771-0, märk inbetalningen ”Filippinerna” och Vänsterpartiet distribuerar pengarna. Vill Du hellre skicka ett bidrag direkt till Filippinska Röda Korset och betala med kreditkort, följ bara länken: www.redcross.org.ph/Site/PNRC/Default.aspx?S=48&SS=972.

Filippinska regeringens egna hjälpinsatser lyser däremot med sin frånvaro varför det är meningslöst för frivilligorganisationer att samarbeta med statliga institutioner. Det Filippinska socialdepartementet har t.ex fonder öronmärkta för bistånd vid katastrofer, pengar som inte har distribuerats trots att de har betalats av arbetarnas bidrag. Varför fonderna inte utbetalas eller vart pengarna har tagit vägen är det få som vet i detta korruptionens paradis.

Mitt i kaoset pyr politiska konflikter och missnöjet växer i fattiga bostadsområden över bristen på nödhjälp från regeringen. Det är dags för förändring, för en massornas regering, för en osjälvisk ickekorrumperad socialistisk demokratisk regering!

Tulong sa Pilipinas!

Ang bagyong Ondoy na noong ika 23-24 ng Setyembre bumagtas sa capital city ng Pilipinas, Manila na may 11 milyong mga naninirahan at nagdulot ng daan-daang kamatayan at daan-daang libong kawalan ng tahanan. Ang pinsala matapos ang pinakamalakas na ulan buhat mahigit 40 taon ay napakalawak at ang paghihirap ay kamangha-mangha.

Ang Sosyalista Partido Lakas ng Masa (PLM), www.masa.ph, kabaligtaran ng Kaliwang Partido sa Sweden, ay agad-agad sa puwesto ngunit sila rin ay nangangaylangan ng iyong tulong upang makatulong. Ito ay magagawa mo sa pamamagitan ng pagbibigay ng kontribusyon sa pamamagitan ng Pg: 6771-0, markahan ang iyong kabayaran "Pilipinas". Gusto mo sa halip magpadala ng kontribusyon ng direkta sa Philippine Red Cross at bayaran sa pamamagitan ng credit card, sundin lamang ang link na ito: http://www.redcross.org.ph/Site/PNRC/Default.aspx?S=48&SS=972.

Umiilaw ang kawalan ng sapat na tulong galing sa sariling gubyerno ng Pilipinas. Ayon sa NGO, walang silbi ang kanilang mga tangkang makipagtulongan sa mga agencia ng pamahalaan. Ang Department of Social Wellfare ng Pilipinas ay may pondong nakalaang pangtulong sa kalamidad, perang kailan may hindi naibahagi, bagama't ito ay perang galing sa kontribusyon ng mga manggagawa. Bakit hindi naibahagi ang mga perang ito? Saan napunta ang mga ito? Siguro mga ilang tao lang ang makakasagot sa mga tanong na ito dito sa paraiso ng mga katiwalian.

Sa gitna ng kaguluhan at pampulitikang labanan nagbabaga at lumalaki ang deskontento ng mga mahihirap na kabahayanan dulot sa kakulangan ng tulong mula sa pamahalaan. Ito na ang oras para sa pagbabago, para sa isang pamahalaan ng masa, isang mapagbigay, sosyalista at demokratikong gubyerno, hindi makasariling sosyalistang demokratikong pamamahala na malaya mula sa matiwali at hindi makataong liberalistikong kapitalismo!

Medkänsla Socialism Rättvisa

lördag 17 oktober 2009

Leve den Moderata Allians Diktaturen!

Precis efter mina artiklar ”Reglera Media, 090927” och ”Media och det alliansvänliga kapitalet, 091007” kommer så det slutliga förslaget till dödsstöten mot mångfald, balans och åsiktsfrihet inom media och den politiska debatten.

För de moderata riksdagsledamöterna Jan R Andersson och Peder Wachtmeister räcker det inte med ett 100% alliansvänligt kapitalistiskt ägande av tidningar, tv & radio vid sidan om public service företagen SVT och SR. Nej, nu kritiserar man just dessa, de sista bastionerna för mångfald, balans och opartiskhet för just partiskhet och vänstervridenhet. Lösningen på detta tycker man är att granska, styra och censurera vad som sänds i public service företagen och vad vanliga människor ska få kännedom om.

Du säger kanske att det bara är två representanter som inte har partiet bakom sig? Jag vill påstå att det är två representanter för ett ytterst arrogant parti där resten av kamraterna har slugheten att tala tyst om exakt samma saker för att istället kunna införa förändringarna långsamt och försiktigt utan att medborgarna reagerar tills kapitalets och klassamhällets diktatur har införts. Det är det Fredriks politik går ut på.

Det förtjänar att upprepas; Ett enpartisystem inom media kommer på sikt att leda till detsamma i det politiska systemet, d.v.s diktatur och i det här fallet inte proletariatets utan kapitalets diktatur. Kräver man demokrati och åsiktsfrihet så måste man istället slåss för en balanserad ägarstruktur inom det icke publika media alternativt demokratifrämjande regleringar, allt annat är struntprat, desinformation och pseudoliberalism!

Om vi till detta även lägger FRA och IPRED som är ytterligt inskränkande, integritetskränkande och frihetsberövande lagar så har vi här i alliansregeringen det största hotet mot svensk frihet och demokrati som någonsin skådats i modern tid. Leve den Moderata Allians Diktaturen!

(Veckans video nere i vänsterkolumnen: The Ventures - Hawaii Five-0 Theme, nostalgi eller hur?)

Medkänsla Socialism Rättvisa

lördag 10 oktober 2009

Media och det alliansvänliga kapitalet!

Efter att ha erhållit många såväl positiva som negativa synpunkter på föregående artikel vill jag därför ytterligare underhålla och föra debatten framåt i ett för många tabubelagt ämne.

Eftersom den stora dags- och kvällspressen tillika med de flesta TV och radiokanaler vid sidan av public service företagen SVT och SR, näst intill till 100% ägs av det alliansvänliga kapitalet så är demokratin hotad. (För närmare genomgång av ägarförhållanden hänvisar jag till min tidigare artikel; Reglera Media!). Ett enpartisystem inom media kommer på sikt att leda till detsamma i det politiska systemet, d.v.s diktatur och i det här fallet inte proletariatets utan kapitalets diktatur!

Det är naturligtvis inte så att ägarna går in och detaljstyr sina journalister och reportrar, men riktlinjer och förhållningsorder genomdrivs vilket gör att den oberoende politiska informationen och debatten dör och ersätts med ensidig propaganda och indoktrinering. Vad är det för balans, demokrati och rättvisa när all media är kapitalistiskt styrd och alliansvänlig?

Själv har jag som trogen P4 radiolyssnare fått lov att sluta lyssna på radion på grund av all allianspropaganda inte minst genom Ekot, trots public service, och TV kan jag inte titta på alls utom möjligen SVT någon gång. Jag kräver mitt liv tillbaka och mina möjligheter att tillgodogöra mig balanserad och mångfacetterad politisk information.

När det gäller pressen så är det enbart Aftonbladet av de stora drakarna som kvarstår som motvikt. Även om LO idag har sålt ut sin ägarmajoritet så har man såvitt jag vet en klausul i kontraktet där man tillförsäkras inflytande på ledarsidorna. Kräver man demokrati och åsiktsfrihet så måste man slåss för en balanserad ägarstruktur inom media alternativt regleringar, allt annat är struntprat, desinformation och pseudoliberalism!

För att erhålla en medial balans finns enbart två vägar att gå. Den ena vägen är att förändra och påverka ägarförhållandena så att vi uppnår 50/50 balans men eftersom detta svårligen låter sig göras återstår enbart det andra alternativet nämligen att införa väl genomtänkta och balanserande riktlinjer och regleringar. En del förslag som t.ex kvotering jämte andra har jag tidigare presenterat och dessa skulle på intet sätt vara till nackdel för demokratin utan istället främja balans både vad gäller den politiska informationen såväl som en opropagandistisk åsiktsfrihet fri från indoktrinering.

Internet är för närvarande just genom sin massiva mängd av information och åsikter än så länge det bästa och mest balanserade mediet. Dessutom råder här än så länge näst intill full frihet att sovra och tillgodogöra sig vilken information man vill. Leve det ej reglerade massinformativa internet!

Veckans video längre ned i vänsterspalten, är en osedvanligt rolig historia vid namn "Alliansen", den rekommenderas starkt men måste ses till slutet!

Medkänsla Socialism Rättvisa