Inläggen i denna blogg är medvetet provokativa, informativa och ibland också underhållande. Tankeväckande råsopar och en nagel i ögat. Partipolitiskt obunden.
Min personliga säkerhetsventil för att undgå att bli galen av världens dumheter. Kommentera gärna men håll Dig inom lagens och anständighetens råmärken!

lördag 18 april 2009

Fredrik, jag och kamratskapet!

Hörde på radion för ett tag sedan att vår käre statsminister gjorde sin militärtjänstgöring vid Kiruna Jägarregemente som fjälljägare. Detta blev jag naturligtvis tvungen att kontrollera på nätet eftersom jag själv också har gjort min militärutbildning på samma ställe. Det lustiga är bara att vi tycks har lärt oss helt diametrala värderingar.

Som jägare fick man lära sig att aldrig lämna en kamrat på slagfältet, alla skall med tillbaka. Vad Fredrik har lärt sig vet jag inte, men jag tycker han lämnar sina kamrater överallt i samhället. Det fullkomligen drösar av dem; sjukskrivna och arbetslösa slängs ut ur trygghetssystemen och värnlösa och utslagna blir fråntagna det lilla de har. Samtidigt ser han till att förse sig själv med över 200 000 kr/år i skattelättnad, vad är detta för kamratskap?

Nej Fredrik, vi må ha gjort vår militärtjänst på samma ställe, men vi har dragit helt olika slutsatser. I min pluton skulle du med ditt synsätt ha blivit borttagen av dina kamrater, och vid nästa års val kommer vi att se till att så sker!

Medkänsla Socialism Rättvisa

Inga kommentarer: