Inläggen i denna blogg är medvetet provokativa, informativa och ibland också underhållande. Tankeväckande råsopar och en nagel i ögat. Partipolitiskt obunden.
Min personliga säkerhetsventil för att undgå att bli galen av världens dumheter. Kommentera gärna men håll Dig inom lagens och anständighetens råmärken!

fredag 7 mars 2014

Svensk utrikespolitik måste korrigeras!

Judisk sorg framför monumentet vid Babij Jar.
Så har man mejl bombat SVT och SR i en vecka, avseende deras brist på objektivitet och katastrofalt undermåliga rapportering om konflikten i Ukraina, utan påtagligt resultat. Konflikten i sig är förvisso intressant men det som intresserar mig mest är frågeställningen huruvida det är moraliskt försvarbart att stötta neo nazister, fascister och ultra nationalister oavsett vad syftet är. För mig är denna frågeställning mycket enkel:

Jag vill INTE ha en svensk utrikesminister som sympatiserar med och stöttar nazister oavsett syfte, BASTA!

Så, när man känner sig som mest ensam i hela världen upptäcker jag Johan Cronemans krönika i DN 2014-03-04 (utav alla tidningar), och livet känns med ens lite lättare. Jag är inte ensam, det finns fler som tänker som jag. Tänk om vi alla satte igång och mejlbombade, då kanske vi skulle få Calle avsatt och en ändring av utrikespolitiken som går ut på; "okej, vi är vän med er i Ukraina men först får ni faktiskt ta och göra er av med avskrädet innan ni kan räkna med något stöd"!

För dig som inte orkar klicka på länken till krönikan så gör jag några citat med tack till Johan Croneman:

"SVT:s bevakning av händelse-utvecklingen i Ukraina har i stort sett följt Carl Bildt, och EU, i spåren, det är ensidigt, entonigt och antiryskt till både form och innehåll."

"..Carl Bildts rätt uppenbara arrogans mot alla som eventuellt skulle kunna ifrågasätta den officiella svenska linjen. Hur såg Bildt på extremhögern och antisemitismen?"

"Judiska organisationer i Ukraina har under krisen uttryckt stark oro för de antisemitiska stämningarna. Carl Bildt tror att han och EU har hela läget under kontroll, han lugnade oss: ”Jag har varit där flera gånger och pratat med dem.” En synagoga i staden Zaporizhia skall ha brandbombats i början av förra veckan. Carl Bildt hade inte sett något oroväckande alls i den rätt splittrade oppositionen – att svenska nazister nu ordnar resor för frivilliga till Ukraina hade han sannolikt inte heller hört talas om. De svenska patrioterna reser till Ukraina för att hjälpa till med bygget av en prydlig nationalism som skall bli till förebild för alla europeiska högerkrafter."

"SVT måste bredda sin bevakning, släppa in flera röster, också prata med ryssar, också analysera det massiva stöd som Putin nu kan frossa i på hemmaplan. Inte bara leka megafon till Carl Bildt, väst och EU."

Ukraina har en våldsam historia, jorden är gödslad med oskyldiga människors blod. Enbart i Babij Jar mördades mellan 100 000 - 150 000 offer under den tyska ockupationen, varav över 33 000 judar, främst kvinnor, barn och åldringar mellan 29-30 september 1941.

För mycket blod har flutit för att Bildt ostört ska kunna frottera sig med arvtagarna till denna hantering. Det är en skymf mot mig personligen såväl som alla rättrådiga människor. Mediedrevet måste igång, Bildt måste avsättas och svensk utrikespolitik korrigeras!

Medkänsla Socialism Rättvisa

Promotion: Politometern Intressant

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tyvärr är västmedia styrt av politikerna och deras propaganda. Det mesta av "journalistik" idag styrs av de 1% i världen, via den s.k Bilderberggruppen.

Jag har gett upp att "bevaka" det som kallas mainstream nyheterna (lamestream) pga all förbaskad propaganda de tutar i oss dagligen. Började läsa alternativa nyheter 2011 och har så fortsatt.

Carl Bildt är en nazist eftersom han fortsätter sin egen agenda med lögner om Ukraina, Krim och Ryssland. Blev blockad på Twitter när jag ifrågasatte honom. Skapade ett andra konto och ifrågasatte honom. Blev blockad. Nu kräver jag hans avgång från alla politiska uppdrag, via sociala media.

Vi som vanliga medborgare, oavsett land, måste fortsätta berätta sanningen om världen för resten av våra befolkningar.

Carl Bildt stödjer fullt ut den masslakt av civila i Odessa som nazistregimen i Ukraina genomförde tillsammans med 400 amerikanska (!!!) legosoldater. Finns mycket om det på alternativ media på internet (sök). Själv fick jag igång ett ärende hos HRW om just detta.

Medkänsla Socialism Rättvisa sa...

Inga större invändningar, förutom att jag väljer att inte uttrycka mig så om vår utrikesminister. Som bloggägare uttrycker jag aldrig åsikter som kan uppfattas som ärekränkning, men jag väljer att uppfatta det hela som så, att du också ogillar att Bildt, tillsammans med USA och EU är beredd till samarbete med tvivelaktiga element, för att öka sitt inflytande i östeuropa. Där verkar vi ha samma inställning, i det att vi anser att ingenting kan försvara ett samarbete med neo-nazister och fascister. Okej, de har inte majoritet i regeringen men de är tillräckligt många för att väcka anstöt. Sanningen är att många liv skulle ha sparats och risken för inbördeskrig skulle ha varit extremt liten om bara USA och EU hade hållit sina fingrar borta. Hur dum och inkompetent får utrikespoltiken egentligen bli, när man inte inser att det är en säkerhets strategisk omöjlighet för Ryssland att offra flottbasen på Krim? Så för denna brist på insikt får nu vanliga Ukrainare betala priset. EU och USA har precis som Farage sa; "blood on their hands"!