Inläggen i denna blogg är medvetet provokativa, informativa och ibland också underhållande. Tankeväckande råsopar och en nagel i ögat. Partipolitiskt obunden.
Min personliga säkerhetsventil för att undgå att bli galen av världens dumheter. Kommentera gärna men håll Dig inom lagens och anständighetens råmärken!

lördag 28 februari 2009

Vi vet allt om Dig!

Vi vet var Du arbetar, Din resväg till jobbet och hur mycket Du tjänar. Vi vet var Du bor, vilka Dina barn är och deras resväg till skolan. Vem Du är tillsammans med, vilka Dina föräldrar är och vem Du är hemligt förälskad i, är för oss ingen hemlighet. Dina kontouppgifter, din inkomst och förmögenhet har vi uppgift om. Vi har kännedom om Dina politiska åsikter, din favoritmaträtt och fritidsintressen. Alla föreningar du är med i finns noterade likväl som att vi har komplett kunskap om Din sjukdomshistorik, ja, vi vet t.o.m storleken på Dina skor. Kort sagt; vi vet allt om Dig!

Du sitter uppkopplad bakom en brandvägg som Du tror skyddar Dig, när den egentligen bara fungerar som ett billarm, den gör det bara lite besvärligare att ta sig in. Har Du inte märkt att fläkten på Din dator startar ibland fastän Du inte arbetar framför datorn? Har Du inte märkt att lysdioden till Din hårddisk blinkar till ibland helt utan anledning? Du har således inte upptäckt det lilla program som vi installerade på Din dator bakom Din säkra brandvägg? En bakgrundsprocess med minimalt resursutnyttjande?

Vi har läst alla Dina mail och gått igenom alla Dina personliga filer på Din dator. Vi har faktiskt en helt identisk kopia av Din hårddisk. Vårt lilla program har skickat segmenterade delar varje gång Du har varit uppkopplad, tills en komplett kopia återskapats. Vilka är då vi?

Vi är de som får information om när Du ringer och ställer obehagliga frågor. Vi är de som noterar när Du uttrycker obekväma åsikter. Vi är de som tycker att Du sticker ut lite grann i samhället och behöver kollas upp. Vi är de som går våra herrars ärenden, och vår rätt är sanktionerad i sann demokratisk anda av de herrar som Du själv har valt!

Hur lätt är inte vårt registreringsarbete med dagens informationsteknik jämfört med tidigare? Hur mycket har inte vårt arbete underlättats genom att vi har fått gehör för våra idéer av en lyhörd alliansregering? Hur mycket mer gott integritetsarbete kommer vi inte att kunna utföra om detta samarbete även kan fortsätta efter nästa års val?

Medkänsla Socialism Rättvisa

1 kommentar:

Anonym sa...

ojj va läskigt =/