Inläggen i denna blogg är medvetet provokativa, informativa och ibland också underhållande. Tankeväckande råsopar och en nagel i ögat. Partipolitiskt obunden.
Min personliga säkerhetsventil för att undgå att bli galen av världens dumheter. Kommentera gärna men håll Dig inom lagens och anständighetens råmärken!

lördag 10 oktober 2009

Media och det alliansvänliga kapitalet!

Efter att ha erhållit många såväl positiva som negativa synpunkter på föregående artikel vill jag därför ytterligare underhålla och föra debatten framåt i ett för många tabubelagt ämne.

Eftersom den stora dags- och kvällspressen tillika med de flesta TV och radiokanaler vid sidan av public service företagen SVT och SR, näst intill till 100% ägs av det alliansvänliga kapitalet så är demokratin hotad. (För närmare genomgång av ägarförhållanden hänvisar jag till min tidigare artikel; Reglera Media!). Ett enpartisystem inom media kommer på sikt att leda till detsamma i det politiska systemet, d.v.s diktatur och i det här fallet inte proletariatets utan kapitalets diktatur!

Det är naturligtvis inte så att ägarna går in och detaljstyr sina journalister och reportrar, men riktlinjer och förhållningsorder genomdrivs vilket gör att den oberoende politiska informationen och debatten dör och ersätts med ensidig propaganda och indoktrinering. Vad är det för balans, demokrati och rättvisa när all media är kapitalistiskt styrd och alliansvänlig?

Själv har jag som trogen P4 radiolyssnare fått lov att sluta lyssna på radion på grund av all allianspropaganda inte minst genom Ekot, trots public service, och TV kan jag inte titta på alls utom möjligen SVT någon gång. Jag kräver mitt liv tillbaka och mina möjligheter att tillgodogöra mig balanserad och mångfacetterad politisk information.

När det gäller pressen så är det enbart Aftonbladet av de stora drakarna som kvarstår som motvikt. Även om LO idag har sålt ut sin ägarmajoritet så har man såvitt jag vet en klausul i kontraktet där man tillförsäkras inflytande på ledarsidorna. Kräver man demokrati och åsiktsfrihet så måste man slåss för en balanserad ägarstruktur inom media alternativt regleringar, allt annat är struntprat, desinformation och pseudoliberalism!

För att erhålla en medial balans finns enbart två vägar att gå. Den ena vägen är att förändra och påverka ägarförhållandena så att vi uppnår 50/50 balans men eftersom detta svårligen låter sig göras återstår enbart det andra alternativet nämligen att införa väl genomtänkta och balanserande riktlinjer och regleringar. En del förslag som t.ex kvotering jämte andra har jag tidigare presenterat och dessa skulle på intet sätt vara till nackdel för demokratin utan istället främja balans både vad gäller den politiska informationen såväl som en opropagandistisk åsiktsfrihet fri från indoktrinering.

Internet är för närvarande just genom sin massiva mängd av information och åsikter än så länge det bästa och mest balanserade mediet. Dessutom råder här än så länge näst intill full frihet att sovra och tillgodogöra sig vilken information man vill. Leve det ej reglerade massinformativa internet!

Veckans video längre ned i vänsterspalten, är en osedvanligt rolig historia vid namn "Alliansen", den rekommenderas starkt men måste ses till slutet!

Medkänsla Socialism Rättvisa

Inga kommentarer: