Inläggen i denna blogg är medvetet provokativa, informativa och ibland också underhållande. Tankeväckande råsopar och en nagel i ögat. Partipolitiskt obunden.
Min personliga säkerhetsventil för att undgå att bli galen av världens dumheter. Kommentera gärna men håll Dig inom lagens och anständighetens råmärken!

lördag 10 januari 2009

Sagan om de 130 miljarderna!

Det var en gång en liten flicka som blev slagen och mobbad av såväl kamrater som lärare. Flickans namn var värnlös medan kamraterna hette skattefusk och näringsliv, och lärarens namn var alliansregeringen. Så skulle en modern nutida saga kunna börja, och även om den är tämligen tillspetsad så är den inte helt utan berättigande; häng med här:

Vi är alla överens om att förtroendet för vårt gemensamma sociala försäkringssystem behöver upprätthållas, men håll i Dig nu; medan fusket här beräknas uppgå till 10 miljarder årligen beräknas skattefusket inom näringslivet uppgå till 130 miljarder. Det måste vara otroligt frustrerande för alla skötsamma företagare att se hur många andra fuskar när man försöker vara ärlig själv, och inte minst måste det kännas tungt att företagandet bedrivs på icke lika villkor. Fusket inom näringslivet är som nämnts minst 13 gånger större än inom socialförsäkringssystemet, och vad har då alliansregeringen gjort för att gynna schysst företagande på lika villkor?

Alliansen har under lång tid bedrivit en medial kampanj för att vilseleda oss att tro att fusket inom socialförsäkringssystemet är betydligt mer utbrett än vad det faktiskt är. Man arbetar frenetiskt på att utmåla varenda bidragstagare som fuskare, när de egentligen bara vid behov får tillbaka en del av vad de själva redan har varit med och betalat in.

Till skillnad mot alliansen ser jag inte på svenska folket som fuskare, utan som ärliga hårt arbetande människor, och även dessa kan bli sjuka, arbetslösa och pensionerade. Inte heller stämmer det att socialförsäkringssystemet skulle vara för generöst utformat. Vi löntagare betalar in 119 miljarder mer till systemet än vad som tas ut i ersättning. Enligt alliansen används dock dessa pengar bäst som bidrag till höginkomsttagare, miljonärer och postchefer.

Samtidigt rapporterar P1 Kaliber att antalet svenska företag som ägs från skatteparadis har femfaldigats, till att idag uppgå till fler än 2 000 bolag. Skrupelfria skattekonsulter hjälper alla som vill, att smita från sitt rättsliga och moraliska ansvar; egoismen och cynismen har aldrig varit större.

Istället för att försöka stävja detta fusk, så gynnar alliansregeringen detsamma genom att dra in nödvändiga resurser från skatte- och ekobrottsutredningar, och därmed har man i praktiken gett fribrev till fusket inom näringslivet. När det gäller fusket inom socialförsäkringssystemet saknar man däremot inte idéer. För att citera Cristina Husmark Pehrsson i Sydsvenskan den 29 januari 2007; ”Fusket måste kartläggas och de som överutnyttjar förmåner identifieras, juridiska och ekonomiska sanktioner måste vidtas”.

Varför lägga sådana resurser på att jaga 10 miljarder när inga resurser alls läggs på att jaga 130 miljarder? Varför slå så hårt mot utsatta och behövande för att samtidigt klappa bolagsfifflare på axeln? Personligen ser jag det som en del av alliansens strategi att råna och suga ut vanligt ärligt folk på pengar och välfärd i syftet att skapa det moderna klassamhället med en liten klick oerhört välbeställda. Vanligt folk ska inte ha rätt att vara sjuka eller pensionerade, de ska arbeta för att bidra till Fredriks och Cristina Husmark Pehrssons förmögenhet. Så hjälps allians och näringsliv åt att slå på den lilla värnlösa flickan som sagan började, och staten och kapitalet sitter i samma båt!

Undertecknad vill se en väl dimensionerad övervakning och kontroll för att säkerställa förtroendet för vårt sociala försäkringssystem, ökade resurser för skattemyndigheters och ekorotlars utredningsarbete, hårdare straff för ekonomisk brottslighet samt slutligen rapporteringsskyldighet för alla revisorer att anmäla varje form av misstänkt skattebedrägeri kombinerat med kännbara konsekvenser vid underlåtande att göra detsamma. Dessa förslag fungerar, är rättvisa och bör välkomnas av alla ärliga människor såväl inom som utom näringslivet.

Medkänsla Socialism Rättvisa

1 kommentar:

Unknown sa...

Glöm inte att vi delat ut ett socialbidrag till direktörerna så dom kan bo kvar i sina stora villor och inte behöver sälja SUVen. Räckte tom till en bonus det socialbidraget på 1500miljarder. på det vill dom ha till sprit luncher och flygresor etc ytterligare 50 miljarder. samtidigt ska garantipensionär Märtha sättas i fängsle eller iaf ruineras.
Dom avrundande orden kan du nog uttala själv... fy....