Inläggen i denna blogg är medvetet provokativa, informativa och ibland också underhållande. Tankeväckande råsopar och en nagel i ögat. Partipolitiskt obunden.
Min personliga säkerhetsventil för att undgå att bli galen av världens dumheter. Kommentera gärna men håll Dig inom lagens och anständighetens råmärken!

måndag 25 januari 2010

Opinionssiffror och valprognos!

Så har då opinionsinstitutens senaste mätningar av väljarsympatierna redovisats men istället för att kommentera dem ska jag roa mig med att gissa det kommande valresultatet. En övning som med 99% säkerhet kommer att slå fel men som kan vara rolig att fästa på pränt om den mot förmodan skulle visa sig någorlunda rätt. Då kan man ju alltid säga; vad var det jag sa, ha ha!

Startfält (Sifo / Demoskop)

Moderaterna (25,8% / 27,4%); Trots partiets avslöjade anda av arrogans och brist på empati kommer det att gå bra i valet, det har länge varit ”hippt” att vara omänsklig och det står sig ännu ett tag. Under falsk flagg gynnar man minoriteten och är det enda parti som förmår lura en hel befolkning på en vettig sjukförsäkring mot en allmosa i plånboken utan att avsättas. I Frankrike skulle motsvarande ha vållat revolution men inte i menlösa Sverige. Man har också tack vare hemliga donatorer mer valkapital att röra sig med än samtliga övriga partier tillsammans, man har media apparaten på sin sida och slutligen Fredriks rådjursögon och ordvrängarpolemik. På grund av alla världsproblem kommer liberalismen i framtiden att överges som ideologi och därmed kommer partiet att minska i betydelse om man inte förmår omgruppera!
Mitt tips; 29,0%

Folkpartiet (6,7% / 7,4%); Medan M har övertagit och paketerat om liberalismen så har Fp skickats ut på högerkanten för att fiska konservativa och ultra extrema högerväljare. Förhoppningen är väl att locka väljare som annars skulle rösta på ”Sicherheitsdienst” Sd? Taktiken verkar med tanke på Sd’s uppgång än så länge mindre lyckad. Medan liberalismen i framtiden kommer att tvingas på defensiven, så kommer Fp visst att så småningom hitta konservativa väljare på högerkanten!
Mitt tips; 7,0%

Centerpartiet (5,0% / 3,1%); Maud är tyvärr en tragedi för C och de flesta får allergiska besvär när hon visar sig. Vattenfall, Saab och vargjakt har inverkat negativt och inte har man lyckats uppvisa något resultat för småföretagarna. Inte desto mindre har man sina traditionella väljargrupper som kommer att rösta på sitt parti på valdagen, om inte annat som taktikröster!
Mitt tips; 4,5%

Kristdemokraterna (4,0% / 3,9%); Även om jag personligen tycker att Göran verkar sympatisk så ”let's face it”; det finns inte plats för ett kvasikristet parti i ett avkristnat samhälle. Ett parti som inte står upp för traditionellt kristna ideal hittar inte stöd ens hos den potentiella restförsamlingen!
Mitt tips; 3,0%

Sverigedemokraterna (5,0% / 5,0%); Som alltid när missnöjet växer gynnas extrempartierna varför Sd tyvärr kommer att klara spärren oavsett att deras företrädare knappt kan addera två plus två än mindre skriva och läsa. Historiskt har rasism aldrig varit någon längre ”hit” så när utvecklingen väl vänder kommer även Sd att rasa!
Mitt tips; 5,0%

Socialdemokraterna (36,9% / 37,1%); Det parti som vi historiskt sett har mest att tacka för vårt välstånd och vår välfärd. Partiet har under lång tid dragit sig mot mitten och domineras idag av socialliberalt anstrukna. Majoriteten av väljarna har inte en susning om partiets byte av skepnad och dagsaktuella program utan röstar som man alltid har gjort och/eller som farfars farmor gjorde. Undrar om någon vet hur deras förslag till ny sjukförsäkring initialt såg ut innan rödsossar och vänsterpartister räddade det? På kort sikt agerar partiet tillflyktsort från den sjunkande alliansskutan, men tyvärr kommer Mona att förlora i närkamp med Fredrik. Framtiden hänger på hur väl man lyckas hantera världsfrågorna utifrån en rödgrön grundsyn!
Mitt tips; 34,5%

Vänsterpartiet (5,5% / 3,8%); Utvecklingen med ökande inkomstklyftor, social misär och över 1 miljard svältande människor spelar på lång sikt V i händerna med sin tradition av såväl nationell som internationell solidaritet. Framtiden ser ljus ut men oavsett partiets populistiska ställningstaganden vad gäller allt från integritetsskydd till vargjakt, brottas man mot misstro och förlegade attityder. Dessutom saknar dagens egentliga socialdemokratiska parti på kort sikt kanaler för att föra ut den på papperet kanske bästa politiken men kommer att erhålla taktikröster!
Mitt tips; 5,0%

Miljöpartiet (9,4% / 10,3%); Med en annalkande klimatkatastrof och global miljöförstöring gynnas kanske Mp mest av utvecklingen och väljarna hyser stort förtroende för partiets engagemang och kunskap i de kanske för framtiden viktigaste frågorna. Det skulle inte förvåna mig om partiet på mycket lång sikt (om sisådär 50 år) kommer att överta S dominerande roll!
Mitt tips; 10,0%

Piratpartiet; Som enfråge- och dagsländeparti kommer inte Pp in i riksdagen!

Jag tror med andra ord på en rysare där koalitionen slutligen kommer att segra och där en vågmästarroll för Sd kommer att undvikas med minsta möjliga marginal. Ha ha, det var mitt tips, vad tror Du?

Denna veckas video; Hitler reagerar på den nya sjukförsäkringen, kan på egen risk beskådas HÄR eller nere i vänsterkolumnen. Jag vet inte vem som har gjort den men den är ett gränsfall även i min smak varför varning utfärdas!

Medkänsla Socialism Rättvisa

Promotion: Politometern Intressant

2 kommentarer:

Anonym sa...

här har du ännu en video ifrån youtube om vilka jobb som moderaterna har i tanke att sjuka ska söka på i framtiden.. Lite ironisk kanske, men snart låter man sig ju inte förvåna mera med alla dessa "UPS" vi får visst ändra lite där IGEN!!

Mvh. Chris // hrchris

Jag har problem med att kommentera på denna sorts blogg som Veronica Palm också har.. den skrivar bara OpenID.fel

Stina B sa...

Du glömde Fi?