Inläggen i denna blogg är medvetet provokativa, informativa och ibland också underhållande. Tankeväckande råsopar och en nagel i ögat. Partipolitiskt obunden.
Min personliga säkerhetsventil för att undgå att bli galen av världens dumheter. Kommentera gärna men håll Dig inom lagens och anständighetens råmärken!

söndag 3 januari 2010

Snuset in i EU!

Att snusa är betydligt mindre hälsofarligt än att röka, och ändå har EU vägrat export och marknadsföring av svenskt snus till övriga EU-länder. Samtidigt har utländska tillverkare av cigaretter och cigarrer fri tillgång till den svenska marknaden, förutsatt att man betalar svensk tobaksskatt. Våra valda företrädare försöker genom ständiga skattehöjningar tvinga svenska tobaksanvändare att sluta snusa, eftersom problemet med det svenska undantagstillståndet inte är över!

Vad är detta för rättvisa? Var finns EU's strävan om en fri inre marknad här? Våra valda företrädare skulle visa lite mer handlingskraft och helt enkelt tala om att europeiska tobaksbolag inte längre har tillgång till den svenska marknaden, så länge Sverige inte har tillgång till den europeiska.

Att bruka snus är en mycket gammal svensk sed och en rättighet för medborgarna; vem kommer t.ex inte ihåg Robert och Arvid i Mobergs Utvandrarna som brukade snus? EXIT EU är utöver snusproblematiken en förutsättning för en rättvis skatte- och fördelningspolitik såväl som lösningen på en mängd andra problem. Förresten vore det bra om någon kunde tipsa om hur man gör sitt eget snus; då kunde vi strunta i såväl EU som tillverkare och valda företrädare. Tips mottages tacksamt!

För övrigt har medel Svensson med 30 år i arbete av alliansregeringen blivit bestulen på över 700 000 kr som denne betalat in till sin sjukförsäkring, en försäkring som numera inte ens katten vill pinka på. Därför ska regeringen avsättas och sjukförsäkringen återställas!

Medkänsla Socialism Rättvisa

Promotion: Politometern Intressant

4 kommentarer:

Samuel Karlsson sa...

Hmm, vore det inte bättre att höja skatten på cigaretter och cigarrer så att vi styr folk att börja använda snus istället?

Jag personligen ser helst att snusmarknaden stannar i Sverige, enda andledningen till att sälja det i övriga eu skulle vara för att få ner konsumtionen av cigaretter.

Ronnie B sa...

Peter, om du inte vill tillverka eller importera så kan du enkelt köpa snus på plats. :-)

Vi har snusfabrik i Carcar City, Cebu där vi tillverkar svenskt snus både lös och portion, 0.6g/portion. Smaker är original (typ Ettan/General), menthol, rom och whiskey.
Express leverans över hela Filippinerna för några tior.

Vi är ett seriöst företag och vi har alla tillstånd som krävs för verksamheten. Det har tagit lång tid, men tillslut så lyckades vi.

Du hittar oss på www.swedesnus.com

/Ronnie

Medkänsla Socialism Rättvisa sa...

Hej Samuel, kul att se Dig! Visst har Du rätt i detta om vi tänker ur folkhälsoperspektiv. Fortfarande räknas snus som mindre farligt än rökning och därför har man inte heller lika elaka varningstexter på snusdosorna. Förresten hörde jag på radion för några månader sedan att man tänker göra en mycket stor utredning för att äntligen få fastslaget hur farligt snus egentligen är, om det är cancerframkallande etc.

Till saken hör att jag här talar i egen sak, he he, snus är en av mina få laster tillsammans med ett glas rött vin till maten ibland. Jag skrev egentligen detta inlägg i affekt när de höjde skatten och priset rakade upp från 25 kr till 45 kr per dosa, och det var ju några år sedan, men har aldrig lagt upp det på bloggen eftersom den här regeringen inte lämnar någon rast och ro. Det kommer liksom alltid mer angelägna ämnen emellan? Som EU motståndare misstänker jag också kraftigt att vi här minst lika mycket har att göra med en EU anpassning som med folkhälsopolitik!

Jag passar således på nu under jullovet att göra av med en del tankegångar som jag själv håller för mindre seriösa men för den delen kanske inte mindre relevanta. Med min sjukdom har jag varken tid eller ork att blogga mer än en gång per vecka och det återstår att se hur det blir under 2010 med de nya reglerna. En sak som är säker är att jag inte har råd att försämras i min sjukdom vilket är troligt med den stress och de krav det innebär att återvända till arbetslivet. Min hustru och jag funderar därför även på att bosätta oss i hennes hemland Filippinerna om vi inte orkar med att stanna i Sverige och då aktualiseras ju frågan för mig hur jag får tag i en dosa snus. Importera från Sverige eller tillverka själv?

Ha det så Gott Nytt År 2010!

Medkänsla Socialism Rättvisa sa...

Ronnie, Du är ju inte sann, menar Du att Du sitter och tillverkar snus strax utanför Cebu. Å jag som blev utan snus när jag var där och fick nöja mig med något amerikanskt torrt substitut som jag hittade på Ayala. Förresten jag mejlar Dig.., hälsa Filippinerna.., "you've made my day"...