Inläggen i denna blogg är medvetet provokativa, informativa och ibland också underhållande. Tankeväckande råsopar och en nagel i ögat. Partipolitiskt obunden.
Min personliga säkerhetsventil för att undgå att bli galen av världens dumheter. Kommentera gärna men håll Dig inom lagens och anständighetens råmärken!

söndag 28 februari 2010

349 stolpskott i Fjollträsk bunkern!

Hörde på radion att samtliga partier utom Vänsterpartiet kommer att sända politisk reklam i Tv4 inför riksdagsvalet. Sedan när blev det moraliskt och etiskt försvarbart att sända politisk reklam i Radio och Tv? När kom de 349 stolpskotten i Fjollträsk bunkern på denna snilleblixt?

Fattar Ni inte att detta är såväl mord på politisk balans och mångfald som demokratisk harakiri? Istället för att låta goda idéer och en bra politik vara det avgörande så är detta ytterligare ett steg i att låta tillgången på pengar och kapital bestämma våra politiska val!

Ser man sig om i världen så blir resultatet av kapitalets makt över media alltid förskräckande genom gigantiska orättvisor och inkomstklyftor eftersom de med pengar kan investera mest och därmed indoktrinera väljarna att göra de politiska val som gagnar investerarnas intressen.

Ska vi inte också tillåta köp av valröster när vi ändå håller på?

Samtliga partier oavsett storlek ska naturligtvis istället garanteras möjlighet och rättighet till lika stort opartiskt mediautrymme. Politisk medial mångfald, balans och demokrati är svårt att uppnå i ett litet land och i vårt land är det enbart på nätet detta fungerar pga av den ofantliga mängden av information.

Därför är det en pragmatisk nödvändighet med en ordentlig utredning om riktlinjer, reglering och kvotering i samtliga gammelmedia och något för nästa regering att omedelbart ta itu med.

Medkänsla Socialism Rättvisa

Promotion: Politometern Intressant

2 kommentarer:

Anonym sa...

http://insolvenssthlm.blogspot.com/2010/02/valtemperaturen-i-sverige-ar-iskall.html#comments

Leodan sa...

Sant så sant. Nu har även min egen organisation, SSU, valt att göra TV-reklam. Men vi kan nog fastställa redan att visionerna för länge sedan har lämnat politiken