Inläggen i denna blogg är medvetet provokativa, informativa och ibland också underhållande. Tankeväckande råsopar och en nagel i ögat. Partipolitiskt obunden.
Min personliga säkerhetsventil för att undgå att bli galen av världens dumheter. Kommentera gärna men håll Dig inom lagens och anständighetens råmärken!

lördag 20 februari 2010

Gu va vi e bra?

När vi tillträdde tänkte jag att äntligen ska vi få göra allting bättre för mig. Med min magra inkomst på 189 000 kr per månad välkomnade jag verkligen den nya tidens doktrin om att sänka inkomst skatterna för dem som behöver det mest dvs jag. Gud vad det kändes skönt!

Att sedan folk som konsekvens sparkas på löpande band inom vård, skola och övrig offentlig sektor det får man ta, för var ska jag annars få mina pengar ifrån? De ska för övrigt lära sig att arbeta istället för att dra benen efter sig och det gör man bäst genom att i nästa steg slopa hela a-kassan; ”hungriga vargar jagar bäst” som vi brukar säga!

Förmögenhetsskatten har jag också alltid irriterat mig på för det kan väl inte vara meningen att jag ska lida bara för att jag äger mer kapital än vad jag klarar av att hantera? Nä, beskatta då istället de som inte gör nytta för sig, sjuka, pensionärer och annat hopkok som inte hjälper till och arbetar ihop till min förmögenhet. Någon solidaritet får det väl ändå lov att vara?

Samma sak med min sjutton rums villa på Djursholm, varför ska den beskattas mer än uteliggarens pappkartong? Hus som hus för böveln! Sådant där löst folk kan man inte lita på heller så det var för övrigt bra att övervaknings samhället infördes. Bevaka, avlyssna och arrestera dem bara så att jag kan känna mig trygg i MITT land!

Att sjuksköterskan Eva har fått 1 500 spänn mer i månaden får jag väl leva med för trots allt har jag ju fått så oändligt mycket mer, lite får man väl avstå i kampen för att lura populasen. Lyckligen har vi i alla fall kvaddat hennes rätt till en vettig sjukförsäkring för att hon ska lära sig att arbeta oavsett stroke, cancer eller förlamning för att bidra till min välfärd.

Jag har också räknat ut att vi genom reformen har lurat Eva på över 700 000 kronor i inbetalda sjukförsäkringspremier. ”What’s the problem?” Bara hon lär sig att arbeta så har hon ju tjänat tillbaka det om 39 år. Förresten, varför ska man ha sjukförsäkring över huvud taget? Själv har jag så mycket pengar transfererade till skatteparadis att jag kan leva gott i min villa på Bahamas i tid och evighet.

Det sägs att diverse nationalekonomer och professorer nu talar om att varken lägre löneskatt eller dumpade ingångslöner leder till fler jobb men det är lika fullt ett bra argument att köra i ansiktet på motståndarna. Att ökade inkomst klyftor per automatik leder till lägre efterfrågan i ekonomin och därmed färre jobb är bara trams; att det leder till ökad rikedom för mig det vet ju jag, ha ha.

Fast det börjar bli problematiskt att försvara nu när jobben uteblir. Med rådande befolkningsökning är det därför bättre att räkna i stycken istället för i procent fast det börjar bli svårt det också; 100 000 fler i arbete visade sig ju vara inga alls och tydligen är det bara Island och Irland som har hanterat den finansiella krisen sämre än Sverige.

Vem bryr sig för övrigt om landets väl och ve, lite smolk i bägaren får man väl förvänta sig i kampen att lura vanligt löskt folk för min berikning. Nu har jag ju också fått skattesubventionerad städtant och hemhjälp för varför ska jag göra sådant som är bättre lämpat för det underordnade proletariatet?

Sedan är ju det nya förslaget om sänkt restaurangmoms en höjdare, tänk vad jag ska tjäna på alla mina dyra krognotor? Att sedan vanligt folk får det någon krona billigare när de köper en hamburgare är ett offer man får ta. Allt detta naturligtvis förutsatt att branschen sänker priset i motsvarande mån istället för att stoppa det i sin egen ficka.

I stort sett har allt gått som på räls från höjd tobaksskatt för socialdräggens vanor till planerade förslag om slopad reavinstskatt. Det sistnämnda behöver jag ju naturligtvis för att slippa skicka allt till skatteparadisen och garanterat tjänar heller ingen låglönearbetare eller annan parasit på detta förslag.

Nu ska vi bara klara valet också så att vi kan genomföra fler bra reformer till gagn för mig men det klarar vi säkert, om inte annat genom att köpa någon röst här och där. Det är en väl beprövad metod och nu finns det ju också en massa folk som pga penningbrist säkert är villiga att rucka på sina principer.

Apropå det, varför lipa för några vargar när jag har så mycket bekymmer med mitt överskott av pengar, är det någon som har förtjänat medömkan så är det väl jag?

Medkänsla Socialism Rättvisa

Promotion: Politometern Intressant

3 kommentarer:

Mats Hedell sa...

Jag ger en 10 på en 10-gradig skala.
Tänk nu på mig imorgon måndag när den uppsjutna debatten med Dan Olsson kommunalråd i Ö-vik, tillika bror till hon den där Maud i regeringen, om sjukförsäkringen.

Kan bli kul

Mats Eriksson sa...

Säga vad man vill om Reinfeldt, men han försöker åtminstone få tågen att gå i rätt tid!?

Medkänsla Socialism Rättvisa sa...

:) Du är en rolig jäkel :)