Inläggen i denna blogg är medvetet provokativa, informativa och ibland också underhållande. Tankeväckande råsopar och en nagel i ögat. Partipolitiskt obunden.
Min personliga säkerhetsventil för att undgå att bli galen av världens dumheter. Kommentera gärna men håll Dig inom lagens och anständighetens råmärken!

lördag 6 februari 2010

Är de dumma eller har de hörselproblem?

När över 50 000 människor, drabbade av alliansregeringens sjukförsäkringspolitik, med expertkunskap i sin egen sjukdomsproblematik och sina egna livsvillkor, unisont själva skriker att "detta hjälper inte oss, det stjälper oss" så finns det bara två alternativ för regeringen och övriga förespråkare att välja på; är de för dumma för att förstå eller har de problem med hörselapparaten? Fredrik, Maud, Jan, Göran, Cristina, Gunnar, Helena, Hanne, Per och allt vad Ni heter; vilket av alternativen gäller Er när ni envist och cyniskt bluddrar på om "att hjälpa folk"? Kanske Ni är drabbade av bägge åkommorna!

Mats som är en reko kille låter mig säkert låna bilden på hans hedervärda kupp i riksdagen!

Medkänsla Socialism Rättvisa

Promotion: Politometern Intressant

4 kommentarer:

Mats Eriksson sa...

Jodå jag har själv stulit mig själv från expressen :)

Anonym sa...

Hej peter...

När ska dom erkänna att dom försökar att bli av med dom med psykiska problemer??

Nu har dom tänkt sig att folk med Aspergers Syndrom INTE ska bli godkännda som sjuka/funktionshindrade.. nope.. dom ska bara JOBBA, eller söka jobb som en vanligt arbetslös.. 50 jobb pr vecka/månad..

Mvh. Chris

Anonym sa...

Är det verkligen sant att Aspergers Syndrom inte skall klassas som sjukdom?
Gruv.arb

Medkänsla Socialism Rättvisa sa...

Jag har inte koll i detalj på exakt vilka regler som gäller enligt den nya reformen men ingenting förvånar mig längre. Vad jag förstår så är det t.ex tre krav som samtliga måste uppfyllas för att erhålla sjukpension istället för att bli utförsäkrad och delta i introduktions programmet; 1. Sjukdomen ska vara kronisk och livsvarig 2. Den sjuke ska vara oförmögen att ta något som helst arbete oavsett typ och plats 3. Det ska vara avsevärd risk för att den sjuke blir sämre i sin sjukdom genom att delta i introduktionen.

Vad jag förstår så klarar inte ens stroke patienter eller förlamade samtliga dessa krav eftersom de antagligen inte riskerar att bli sämre, för hur kan Du bli mer förlamad och handikappad än vad du redan är?

Nu har det ju också visat sig att regeringens ekonomiska garantier för de som deltar var ett falsarium. Av de som blev utförsäkrade i januari har 80% skrivit in sig på introduktionen, 6% har beviljats sjukpension medan 14% varken finns hos FK eller AF vilket innebär att de helt enkelt försöker klara sig på egen hand genom hjälp av släkt och vänner. Av de 80% som skrev in sig har sedan 76% tvärt emot regeringens löften fått sänkt ersättning jämfört med sin tidigare sjukersättning!

Jag förstår inte den här politiken för alla partier anser ju rätteligen att arbete är nödvändigt för att samhället ska fungera, här råder ingen åsikts skillnad. Men enligt min mening går detta att implementera i praktisk politik utan att gå över till denna typ av människofientlig cynism som allians regeringen gör sig skyldig till!

Vi behöver fler Mats som visar civil kurage och protesterar mot denna liberala politik präglad av social darwinism!