Inläggen i denna blogg är medvetet provokativa, informativa och ibland också underhållande. Tankeväckande råsopar och en nagel i ögat. Partipolitiskt obunden.
Min personliga säkerhetsventil för att undgå att bli galen av världens dumheter. Kommentera gärna men håll Dig inom lagens och anständighetens råmärken!

tisdag 2 februari 2010

Bilprovning i perspektiv!

Jaha, så skall man då besiktiga bilen igen. Under denna för alla bilägare årliga händelse i kontroll Sverige så sliter man och drar i allt både på utsidan och inne i kupén, vevar ned rutorna så smältvattnet forsar in och uppträder allmänt förmyndande.

Lyriskt tänker jag tillbaka på min hustrus hemland Filippinerna där man har en enkel regel: startar den när du vrider om nyckeln så är det bara att köra. Där kör man med krossade lyktor, obefintliga säkerhetsbälten och trasiga avgasrör och människorna sitter helt oskyddade på biltaken och lastbilsflaken.

Vid ett tillfälle mötte jag en pappa på motorcykel med sina fem barn; två på bensintanken, två baktill och en på styret. Inte heller skulle denne fader ha blivit stoppad av polisen eftersom det är helt lagligt; eget ansvar gäller.

Med detta vill jag inte ha sagt att det skulle tjäna som föredöme för en god trafiksäkerhet. Däremot ger det ett perspektiv på hur detaljkontrollerat våra liv är i Sverige, hur många ”måsten” vi är belastade med och hur befriande det kan kännas att slippa ifrån alltihop. Livet blir inte alltid bättre med kontroll utan kan många gånger vara lyckligare utan!

Medkänsla Socialism Rättvisa

Promotion: Politometern Intressant

Inga kommentarer: