Inläggen i denna blogg är medvetet provokativa, informativa och ibland också underhållande. Tankeväckande råsopar och en nagel i ögat. Partipolitiskt obunden.
Min personliga säkerhetsventil för att undgå att bli galen av världens dumheter. Kommentera gärna men håll Dig inom lagens och anständighetens råmärken!

söndag 1 november 2009

Är Amerikaner smartare än Svenskar?

Medan den kollektiva hjärnblödningen fortgår i vårt avlånga land så verkar däremot Socialismen vara på frammarsch på andra sidan Atlanten.

För det är väl ingen som har missat opinionsundersökningen som publicerades av Rasmussen Reports den 9 april 2009 där 20% av den amerikanska allmänheten och därigenom fler än någonsin anser att Socialismen är överlägsen kapitalismen?

På frågan; ”Vilket är ett bättre system - kapitalism eller Socialism?”, svarade 53% av de tillfrågade kapitalismen, men hela 20% föredrog Socialismen medan 27% var osäkra.

Valet visade sig föga förvånande nära korrelerat med inkomst där enbart 8% av de med en årsinkomst under 150 kkr valde kapitalismen, medan stödet var 57% bland dem som tjänade mer än 700 kkr/år.

Rasmussen konstaterar vidare att Socialismen har mycket brett stöd bland personer under 30 år, där hela 33% stöder Socialismen medan 37% ger sitt stöd till kapitalismen. Rasmussen pekar vidare på att Socialismen får stöd i fler och fler länder, med för närvarande över 50 Socialistiskt styrda länder runt om i världen.

Det är naturligtvis glädjande nyheter och särskilt att stödet för Socialismen är så starkt bland unga väljare, det borgar gott för framtiden. Däremot så väcker det också allvarliga funderingar över vår egen tankeförmåga.

Medkänsla Socialism Rättvisa

Inga kommentarer: