Inläggen i denna blogg är medvetet provokativa, informativa och ibland också underhållande. Tankeväckande råsopar och en nagel i ögat. Partipolitiskt obunden.
Min personliga säkerhetsventil för att undgå att bli galen av världens dumheter. Kommentera gärna men håll Dig inom lagens och anständighetens råmärken!

lördag 21 november 2009

Bidragstagaren Borg och det stora sjukförsäkringsbedrägeriet!

Tillhör Du dem som ibland eller återkommande klagar på bidrag, sjukskrivna och tycker att allt är fusk. Gratulerar, Du tillhör därmed dem som har duperats och lurats av de senaste årens mediala indoktrinering och till och med har låtit Dig rånas på Din rättighet till en vettig sjukförsäkring utan att antagligen klaga nämnvärt över detta bisarra faktum.

Om syftet är att ersätta de gemensamma socialförsäkringarna med privata alternativ måste nämligen marken jämnas inför angreppet. För att skapa missnöje har Du därför under lång tid intalats att bidragen är enorma och fusket utbrett. När sedan angreppet väl har sanktionerats av medborgarna och genomförts i praktiken av alliansregeringen, gäller det att göra systemet så dåligt att alla önskar sig något nytt.

Du omfattas därför idag av en av världens sämsta sjukförsäkringar eller för att citera regeringens egen utredare Petter Odmark i ÖP; ”..så vitt jag vet finns det inget annat land som har så extremt stränga regler”. Trots jämförelse med olika sjukförsäkringssystem världen över så har Odmark ”..aldrig stött på så extremt hårda kriterier som Sverige har”.

Är då bidragen så enorma som media och alliansregeringen har försökt påskina? Enligt TCO-Utredarna så har ”..sjukförsäkringen ända sedan 2002 gett rejäla tillskott till finansministerns kassakista, flera av åren med mer än 10 miljarder. Det samlade överskottet i sjukförsäkringen beräknas uppgå till närmare 50 miljarder kronor under den kommande fyraårsperioden”.

Det visar sig alltså att den störste bidragstagaren av alla i själva verket är finansminister Borg. Om nu tanken är att människor ska skaffa sin egen privata sjukförsäkring så borde finansministern per omgående hjälpa vanligt folk att få råd till detta genom att betala tillbaka de pengar som vi alla genom åren har betalat och fortsätter att betala in genom s.k avstått löneutrymme d.v.s del av arbetsgivaravgifterna. Detta är nämligen ingen avgift utan Din lön som Du har avstått ifrån för att bl.a erhålla en god sjukförsäkring. Istället använder Borg nu dessa pengar till att subventionera skatteavdrag för högavlönade och miljonärer.

Något som alliansregeringen inte heller verkar ha förstått är att de flesta av dem som nu blir utförsäkrade och kastade i rännstenen skulle ha erhållit livstids pension om de hade haft en privat sjukförsäkring á la alliansen alternativt haft förmånen att leva i något annat land inom EU. I Sverige förväntas istället Anna med partiell förlamning efter en stroke att arbeta om hon vill äta.

Så när Du går där och irriterar Dig över bidrag och fusk kan Du nu gotta Dig åt att Du själv är rånad på rättigheten till en vettig sjukförsäkring och istället finansierar Borgs bidrag!

Medkänsla Socialism Rättvisa

Inga kommentarer: