Inläggen i denna blogg är medvetet provokativa, informativa och ibland också underhållande. Tankeväckande råsopar och en nagel i ögat. Partipolitiskt obunden.
Min personliga säkerhetsventil för att undgå att bli galen av världens dumheter. Kommentera gärna men håll Dig inom lagens och anständighetens råmärken!

fredag 12 december 2008

Lägre löner till vanligt folk - grattis Sverige!

Så har då alliansen svikit vanligt folk igen, och socialdemokratin följer med. Man har röstat igenom Lissabonfördraget i riksdagen, och därmed svikit vanliga löntagares rätt till kollektivavtal och anständiga anställningsvillkor.

Man har låtit en unik möjlighet gå sig ur händerna att kräva en ändring av fördraget samt ett juridiskt bindande undantag i fördragstexten. Inför folkomröstningen om svenskt medlemskap i EU, gavs garantier för att den svenska kollektivavtalsmodellen inte skulle påverkas av ett eventuellt medlemskap. De aktuella domarna i EG-domstolen i bl.a Vaxholmsmålet har visat att de garantierna inte höll, snarare visar de att EU högaktningsfullt struntar i svenska löntagares villkor.

Kollektivavtalen är den viktigaste garanten för sund konkurrens och rimliga löner och arbetsvillkor. Att företag från andra länder kan konkurrera med svenska genom att erbjuda lägre löner och sämre villkor innebär ett klart hot mot svenska löntagare och den svenska modellen, som härigenom för att konkurrera också kommer att tvingas acceptera lägre löner och sämre villkor. Detta är vad alliansen vill, och tydligen också socialdemokratin eftersom man låter sig ledas i ledband.

Det finns bara ett trovärdigt alternativ inom svensk politik idag;
Vänsterpartiet vet hur vanligt folk har det!

Medkänsla Socialism Rättvisa

Inga kommentarer: