Inläggen i denna blogg är medvetet provokativa, informativa och ibland också underhållande. Tankeväckande råsopar och en nagel i ögat. Partipolitiskt obunden.
Min personliga säkerhetsventil för att undgå att bli galen av världens dumheter. Kommentera gärna men håll Dig inom lagens och anständighetens råmärken!

torsdag 11 december 2008

Lärares löner till goda ändamål?

Boden och Luleå kommuner i Norrbotten har hittills sagt upp flera hundra lärare och kvaliteten i skolan kommer att bli allvarligt lidande. Allt detta eftersom statsbidragen till kommunerna har frysts och budgeten måste balansera. De är säkert inte de sista kommunerna i Norrbotten som blir tvingade att säga upp personal, tänkbart är att Piteå, Älvsbyn, Kiruna etc. följer härnäst.

Vad har då alliansregeringen använt de 3 miljarder som man har sparat i frysta statsbidrag 2009 och 6 miljarder 2010 till? För övrigt motsvarar detta 13 700 heltidstjänster! Jo, man har använt lärarnas inbesparade löner till sänkt skatt för höginkomsttagare och miljonärer. Byggherren Fredrik Lundberg har fått sänkt skatt med 39 miljoner årligen och familjen Reinfeldt har själva fått över 220 000 kr i årlig skattesänkning. Det måste kännas väldigt otacksamt för den lärare som har röstat på alliansregeringen och därmed får se sitt arbete flyga all världens väg, och sina pengar gå ned i statsministerns privata fickor.

I sammanhanget skall en känga gå till de lokalpolitiker som genom media inte tillräckligt tydligt förklarar hur allt hänger ihop. Eftersom Socialdemokraterna sedan inte är beredda att höja utgiftstaket, så har man i praktiken accepterat och godkänt regeringens politik. Så länge det finns liv finns det dock hopp, och i svensk politik finns ett trovärdigt alternativ kvar; Vänsterpartiet vet åtminstone hur vanligt folk har det!

Medkänsla Socialism Rättvisa

Inga kommentarer: