Inläggen i denna blogg är medvetet provokativa, informativa och ibland också underhållande. Tankeväckande råsopar och en nagel i ögat. Partipolitiskt obunden.
Min personliga säkerhetsventil för att undgå att bli galen av världens dumheter. Kommentera gärna men håll Dig inom lagens och anständighetens råmärken!

onsdag 10 december 2008

År 2010 återställer vi Sverige!

Svensk välfärdspolitik har inte råd med alliansen! Det sociala försäkringssystemet har nedmonterats, fastighets- och förmögenhetsskatter har avskaffats, och kapitalet har använts till skattesubventioner till höginkomsttagarna. Genom klyftrapporten för 2008 har vi kunnat konstatera att Sveriges rikaste 10% av befolkningen har erhållit 2/3 av skattesänkningarna medan de fattigaste inte har erhållit ett öre. Alla värden av medkänsla, rättvisa och solidaritet som varje svensk har kunnat känna sig stolt över, har brutalt övergivits till förmån för egoism och arrogans. Antalet fattiga har ökat med 146 000 på två år. Gatorna fylls av nödställda och utslagna!

Samtidigt har Fredrik mage att påstå att utanförskapet har minskat. Utanförskapet betyder enligt Fredriks modell antalet individer som uppbär ersättning från det sociala försäkringssystemet. Fredrik har verkligen lyckats minska detta utanförskap genom att slänga ut människor ur systemet till en oviss framtid i fattigdom och nöd. Människor nu hänvisade till att leva på socialbidrag eller genom allmosor från anhöriga och vänner.

Med start 2010 ska vi återställa Sverige till ett land fyllt av omtanke med välfärd för alla. Vi som har varit lyckosamma ska bidra till dem som har varit mindre lyckosamma. Vi ska bry oss om och ta hand om varandra. Alla ska bidra efter sin förmåga varefter vi alla delar lika på resultatet. Vi ska återställa skatten på förmögenheter. Vi ska införa ett betydligt mer progressivt skattesystem. Andra länder skall åter med avund beskåda vårt föredöme av medkänsla och rättvisa. Vi ska känna stolthet av att dela med oss till andra.

Medkänsla Socialism Rättvisa

Inga kommentarer: