Inläggen i denna blogg är medvetet provokativa, informativa och ibland också underhållande. Tankeväckande råsopar och en nagel i ögat. Partipolitiskt obunden.
Min personliga säkerhetsventil för att undgå att bli galen av världens dumheter. Kommentera gärna men håll Dig inom lagens och anständighetens råmärken!

söndag 14 december 2008

Nedladdning för alla - Grattis!

Det är så skönt att det för en gångs skull finns ett område där den här regeringens beslut, på lite sikt inte kommer att få något genomslag alls. Efter hårt tryck från amerikanska kapitalintressen har regeringen slutligen åter sålt folkviljan. Det spelar nu inte så stor roll eftersom det mesta i musikväg och filmväg redan finns tillgängligt via streaming media, varför nedladdning inte är nödvändigt eftersom man tittar och lyssnar direkt mot sajten. Dessutom kommer den nya lagen att leda till ett frekvent utbud av fiktiva signaturlösningar och andra innovationer, som man genom att använda, kommer att kunna fortsätta ladda ned vad helst man så önskar utan att det är spårbart.

Mycket av detta ligger på kinesiska servrar, och Kina tillsammans med Internetanvändarna inklusive jag själv struntar högeligen i vad amerikanska kapitalintressen eller den här regeringen beslutar. Och värre kommer det att bli, utvecklingen går framåt och ingenstans kommer någon regering att kunna stoppa detta uppror mot övermakten. I sammanhanget är det också lustigt att medborgarna tidigare beviljades skatteavdrag vid inköp av dator. Nu förbjuds vi att använda den!

Att en datorägare vars barn har gjort en spårbar nedladdning skall kunna åtalas är ett brott mot rättssäkerheten. Det är nämligen den vanlige svenske amatören med ett fåtal nedladdningar som riskerar att bli föremål för åtal, medan de professionella snabbt kommer att utveckla ny teknik och nya metoder för att kunna verka osynligt och ej spårbart; vad är rättvisan i det?

Alla kommer väl ihåg hur man i sin ungdom delade och spelade av skivor av varandra. Man bytte och lånade videofilmer, och ibland kopplade man ihop två videoapparater för att spela av filmen. Spridande, delande och nedladdande av information på Internet fyller detta syfte, det är bara det att man gör det med så många fler människor och på obegränsat fysiskt avstånd. Var vi alla brottslingar som unga?

Sedan kan vi konstatera att vi genom IPRED men även genom FRA i Sverige snabbt rör oss mot ett 1984 års samhälle. Ett samhälle av George Orwell modell, där medborgaren skall kontrolleras och styras. Detta har av hävd aldrig varit till gagn för vänsterrörelsen som har fått se sina medlemmar åsiktsregistreras, inte heller är det förenligt med den socialistiska tanken att värna den lilla människan.

På område efter område visar den nuvarande alliansregeringen att man helt enkelt inte är kompetent att leda landet och att man saknar all form av insikt. Precis som Monstret var ett offer i Frankensteins vetenskapliga strävanden, är vi alla offer för Dr. Reinfeldts cyniska samhällsexperiment, och precis som Monstret gjorde uppror kommer vi alla att göra uppror mot denna förhatliga regering. Tillsammans kommer vi att driva ut dem, tillsammans kommer vi att segra i nästa val!

När valsegern med socialistiska förtecken väl är i hamn, måste både FRA och IPRED rivas upp per omgående. FRA skall inte ha någon möjlighet alls till åsiktsregistrering och IPRED, som genom sin snedvridning av upphovsrätten värnar kapitalismens utsugning av den lilla människan, kan knappast värnas av vänstern eller vara förenligt med en socialistisk grundsyn. Möjligen är ungdomsrörelsernas förslag om att endast nedladdning i kommersiella syften skall betraktas som olaglig, ett alternativ för den som inte har kraften och modet att frisläppa informationsutbytet helt och hållet.

Medkänsla Socialism Rättvisa

Inga kommentarer: