Inläggen i denna blogg är medvetet provokativa, informativa och ibland också underhållande. Tankeväckande råsopar och en nagel i ögat. Partipolitiskt obunden.
Min personliga säkerhetsventil för att undgå att bli galen av världens dumheter. Kommentera gärna men håll Dig inom lagens och anständighetens råmärken!

fredag 5 december 2008

Omfördelning modell USA

Så har då kanske historiens största omfördelning skett från amerikanska skattebetalare till amerikanska kapitalister. Att omfördelning sker från höginkomsttagare till behövande anser de flesta är ett kännetecken på medmänsklighet. I USA sker omfördelningen i motsatt riktning, från det arbetande folket till kapitalisterna.

Att förtroendet för det finansiella systemet måste återställas, och spararnas tillgodohavanden säkerställas, är de flesta överens om. Frågan är bara vem som skall betala kalaset? Som vanligt går ansvariga politiker, kapitalister och bolagschefer skadeslösa ur härvan. Skulle det å andra sidan hetta till, utlöses bara fallskärmen och så landar de tryggt och säkert ändå. Enda glädjen är väl att amerikanska staten nu står för 60 % av utlåningen på den amerikanska finansmarknaden. Vi kanske bevittnar en ny socialistisk stats födelsevåndor?

Medkänsla Socialism Rättvisa

Inga kommentarer: